Oameni care inspiră în educație
Acest program s-a desfășurat în cadrul săptămânii școala altfel, la Liceul Tehnologic Lechința, jud. Bistrița-Năsăud. Perticipanții au fost elevi ai claselor de gimnaziu.
Programul a fost alcătuit din următoarele activități:
- Atelier de ritm și percuție cu Lucian Conțiu, facilitator muzical din Cluj-Napoca.
-Atelier de vorbit în public cu Andreea Gheorghe, editorialist și trainer din Cluj-Napoca.
- Antrenamente de Aikido, cu instructorul de arte marțiale Ferencz Borzasi, din Bistrița.
De ce ?
După cum și titlul o spune, Oameni care inspiră în educație, a aparut din nevoile existente în școală. Ideea a apăut din dorința de a le oferi copiiilor oportunitatea de a intra în primul rând în contact cu alte activități cu care nu au mai luat contact până acum, iar în al doilea rând prin aceste activități copiii să cunoască alți oameni, din alte domenii de activitate, sa interactioneze și să ia contact cu alte povești și alte stiluri de viață.
Inspirația.
Intenția care a stat la baza acestui program a fost aceea de a inspira.
Cum ?
Programul s-a desfășurat sub forma de ateliere. Fiecare atelier a fost de două ore.
Programul s-a realizat în funcție de disponibilitatea invitaților implicați.
Ce s-a întâmplat?
Pe lângă atelierele propriu zise în care copiii au "gustat" câteva elemente din Aikido, s-au întâlnit cu djembe-ul african și au făcut exerciții de vorbit în public, ei au întâlnit oameni; oameni care le-au povestit puțin din povestea lor de viață, din experiența lor profesională, din munca pe care au depus-o pentru a ajunge unde sunt în acest moment.
Au întâlnit oameni care le-au adus puțin din realitatea pe care o trăim cu toții în acest moment, oameni care i-au încurajat să-și continue educația, să vină la școală, să nu abandoneze. Oameni care i-au încurajat să-și caute visele și să nu renunțe la ele. Oameni care le-au spus că totul se face cu răbdare.
Intenția acestui program s-a manifestat și le-am inspirat copiilor energie pozitivă, zâmbete, contact cu realitatea, rabdare, perseverență și muncă.
Feedback-ul copiilor după program:
Au fost niște activități de neuitat. Vreau să le mulțumesc că m-au învățat niște lucruri importante despre viață. (A.12)
Au fost niște activități care pe mine m-au ajutat foarte mult. Mi-am dat seama că violența nu este ceva prin care te crezi deștept ci mai frumoasă este prietenia între noi decât violența. Eu cu siguranța o să revin la școală foarte schimbată. (A.12)
Au fost niște activități de neuitat. Am învățat de la doamna Andreea să vorbesc mai mult, de la Lucian să ascult muzică mai des, iar de la Ferencz să mă apăr de unii. Le mulțumesc mult pentru ce m-au învățat. (D.12)
Referințe
Apăsați aici și începeți să scrieți. Quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo nemo enim ipsam voluptatem.
Prenume, nume
Numele firmei
Apăsați aici și începeți să scrieți. Voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit sed quia consequuntur.
Prenume, nume
Numele firmei
Apăsați aici și începeți să scrieți. Quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur adipisci velit.